Masak Lemak Daging Salai | |
Sumber: Chef Ismail, Restoran Rebung (Bangsar) Bahan-bahannya 600 gram daging, disalai 150 gram cili padi 3 batang serai, diketuk 4 cm kunyit 6 ulas bawang merah 2 ulas bawang putih 500 gram santan 2 biji bacang atau mangga muda garam dan serbuk perasa 5 biji cili hijau, dibelah dua Cara-caranya 1. Daging salai dipotong nipis. Rebus daging bersama serai hingga empuk. 2. Cili padi, kunyit dan bawang dikisar halus. Masukkan didalam air daging, biar mendidih. Masukkan santan, garma dan serbuk perasa. 3. Kacau selalu supaya tidak pecah minyak. 4. Masukkan mangga yang dipotong nipis dan cili hijau. 5. Didihkan dengan api kecil. Biarkan kira-kira |
Wednesday, April 30, 2008
Daging Salai
Subscribe to:
Post Comments (Atom)
No comments:
Post a Comment