Bahan-Bahan
Bahan A:- Lapisan bawahnya:-
1 bungkus tepung hoen kwe (hijau)
4 1/2 cawan air
1 cawan gula pasir
1/2 tin jagung atau buah kundur (diracik halus)
Bahan B:- Lapisan atasnya:-
1/2 cawan tepung beras
5 1/2 cawan santan dari sebiji kelapa
sedikit garam
3 sudu besar tepung jabung
Daun pandan atau daun pisang dibuat takung empat segi
Cara Memasak
Campurkan kesemua bahan-bahan A dalam periuk kemudian kacau diatas api yang sederhana masak dan likat. setelah itu masuk 2 atau 3 sudu bancuhan kedalam takung itu dan biarkan sejuk.
Sambil itu masak pula bahan-bahan B sama seperti cara A dan kacau sampai masak baru dituang keatas adunan A. Buat sampai habis. Siap utuk dimakan!!!
Cadangan Masakan
Boleh juga disimpan didalam peti sejuk.
No comments:
Post a Comment