Pengat Duri | |
Bahan-Bahannya 2 mangkuk isi durian 1 biji kelapa parut 2 keping gula melaka 2 senduk gula pasir (mengikut rasa) 2 helai daun pandan Sedikit garam Cara Membuatnya 1. Isi durian disiat-siat menjadi kecil mengikut kesukaan anda. 2. Masukkan isi durian ke dalam periuk bersama gula melaka dan gula pasir. 3. Kemudian, jerangkan ke atas api dan kacau perlahan-lahan hingga empuk. 4. Perah santan kelapa anggaran dua mangkuk kemudian masukkan ke dalam periuk tadi bersama daun pandan. 5. Masukkan juga sedikit garam secukup rasa. 6. Kacau perlahan-lahan hingga mendidih, kemudian sesuaikan rasanya. 7. Setelah cukup masak bolehlah diangkat. |
Wednesday, April 30, 2008
Pengat Durian
Subscribe to:
Post Comments (Atom)
No comments:
Post a Comment