Ketam Masak Rendang | |
Sumber : Linda Saleh Bahan-bahan 1kg Ketam Bahan dikisar 5 batang cili kering 5 biji bawang merah 2 biji bawang putih 1 inci halia 1 inci kunyit 3 batang serai sedikit belacan jika suka Santan dari 1 biji kelapa - ikut suka kecairan Asam keping Daun kunyit dimayang halus Daun limau purut jika suka Garam dan serbuk perasa Nak sedap tambah kiub ayam knorr Cara Membuatnya 1. Tumiskan bahan-bahan kisar sehingga pecah minyak. 2. Masukkan ketam dan goreng seketika. 3. Masukkan santan dan asam keping. 4. Masukkan daun kunyit dan daun limau purut. 5. Masak hingga ketam masak. |
Wednesday, April 30, 2008
Ketam Masak Rendang
Subscribe to:
Post Comments (Atom)
No comments:
Post a Comment