Lompat Tikam | |
Bahan-Bahan BAHAN "A" BAHAN "B" BAHAN "C" Cara Cara 1. 2. Kemudian masukkan kedalam periuk dan kacau diatas api yang sederhana dengan menggunakan senduk kayu. Kacau sehingga pekat. 3. Setelah itu ambil sedikit adunan yang sudah masak it, masukkan kedalam mangkuk plastic setengah penuh. Ketepikan. 4. 5. Curah kedalam periuk dan kacau sehingga masak dan pekat. 6. Ambil sedikit adunan ini, dan masukkan kedalam mangkuk plastik tadi, sehinga 3/4 penuh. Sejukkan. 7. Kemudian tutup mangkuk plastik dan simpan didalam peti sejuk. 8. Semasa menghidang, tuang sedikit sirap gula Melaka. 9. Masak gula Melaka dengan air sehingga hancur dan mendidih. 10. Tapis dan masak lagi sebentar. 11. Biarkan sejuk,kemudian simpan didalam peti sejuk |
Wednesday, April 30, 2008
Lompat Tikam
Subscribe to:
Post Comments (Atom)
No comments:
Post a Comment